Tag Archives: Internet

Copy And Paste Image Directly to Gmail

We usually don’t add images on our email. Maybe because we don’t really need to do it or because we’re too lazy :-p

But, in gmail, there is a simple way to add images on our email. Yet, it is only can be done by using Google Chrome.

It’s simple as you copy and paste images on document.

Here it’s to do it:

Browse the images that you want to send.

Right click in the image, choose copy image. And then paste it to your composed email.

See, it’s easy 🙂

Advertisements

Google Chrome 10 Release

Speedier, Simpler, and Safer..

Just three weeks ago, we kicked off the Year of the Rabbit with a speedy Chrome beta. Today, we’re excited to bring these speed improvements and more to everyone using Chrome. With today’s stable release, even your most complex web apps will run more quickly and responsively in the browser. (For the curious, this boost corresponds to a 66% improvement in JavaScript performance on the V8 benchmark suite.)

Chrome

For me, the most interesting thing that chrome has developed is the setting interface. You could easily find what you want to set just by type the keyword in  the search box in the option menu. And it just like you browse the website, it means that you could go to specific setting menu by type the url in the browser. Simple! 🙂

Watch this video :

Continue reading

Download Video From Youtube using Greasemonkey

Gara-gara bosen ngeliatin scoreboard, sementara kecepatan koneksi internet di ruang server lagi kenceng-kencengnya, akhirnya saya memutuskan untuk download video-video yang bagus (menurut saya) dari youtube.

Kata mas Khilmi, yang praktis yaa pake greasemonkey buat download video dari youtube.

Biasanya sih aku pakenya Internet Download Manager (IDM) buat download video dari youtube.

Dan ternyata emang bener, pake greasemonkey lebih praktis :-p

Kita tinggal buka halaman video yang ingin kita download di youtube, trus klik Download, kaya gini nih :

Oke langsung saja, caranya gampang kok kalo mau nyoba juga.

Continue reading